אמא יקרה, הלידה אוטוטו מתקרבת ואת מתרגשת ומתכוננת. את בטח כבר קראת ושמעת, מנשים רבות שחוו את הלידה כחוויה טראומטית, כואבת ומפחידה, דבר שייתכן וממלא אותך בחששות גדולים ומתחים.
עם תהליך ליווי ללידה קלה בשיטת "צומת הבחירה בלידה", תוכלי להתכונן גם מנטאלית וגם ופיזית ללידה בצורה טבעית ובריאה, ולהצטייד בכלים ללידה מודעת, עם כמה שפחות סבל וכאבים.
ליווי הריון ללידה קלה בשיטת "צומת הבחירה בלידה", הוא תהליך שלוקח בחשבון את מכלול הקשיים איתם מתמודדת האישה ההרה, קשיים פיזיים ורגשיים כאחד, ומעניק לה את הכלים שיאפשרו לה התמודדות קלה, עד כמה שניתן .
בתהליך הליווי אנו מנתחים ומגדירים את כל הקשיים, הפחדים והכאבים של תקופת ההריון והלידה כצמתים, שבהן יש למטופלת אפשרות לבחור כיצד להתמודד, כאשר אופי הבחירה, משפיע על מהלך ההריון ובסופו של דבר על תהליך הלידה כולה.
ככל שלמטופלת יש מודעות וכלים להתמודדות, כך היא תוכל לבחור בצורה טובה יותר עבורה ועבור העובר, ותשנה לטובה, את כל מהלך ההיריון ובסופו של דבר גם של הלידה.
כך ממקום סביל וסובל, הופכת המטופלת להיות שותפה פעילה ומשפיעה לטובה על מהלך הלידה.
תהליך הליווי
תהליך הליווי בשיטת "צומת הבחירה בלידה" מורכב מ- 6 מפגשים, שנערכים כאחת לחודש, במהלך שליש השני והשלישי של ההריון.
הפגישה הראשונה היא פגישת היכרות, וכוללת אבחון הומאופתי לתמיכה בתהליך, זיהוי הצמתים, המצבים מלאי הסטרס והקושי, בחייה של המטופלת, והגדרת את המטרות של הטיפול והדרך ללידה הכי קלה שאפשרית עבור המטופלת. אורכה של הפגישה הראשונה, היא כשעה וחצי עד שעתיים.
לאחר פגישה זו, "מאחורי הקלעים" אני מנתחת ומתאימה טיפול הומאופתי לפי הצורך ובונה את הצעדים הבאים לתהליך, את הכלים שמתאימים למטופלת ולמצב שלה, לפי המטרות שבחרנו.
הפגישות הבאות הן הדרך. במהלכן ננתח את הקשיים שאיתם המטופלת מתמודדת, נלמד כלים שיאפשרו למטופלת התמודדות בצורה טובה יותר, ונתרגל עבודת מודעות.
בחלק הראשון של כל פגישה, נדבר על מה שעולה במהלך ההריון כי החיים דינאמיים ומזמנים איתם מגוון התמודדויות ביומיום.
בחלק השני של כל פגישה נזהה את ה"צמתים" שעברו על המטופלת במהלך החודש, נפרק אותן יחד, נעבד וניצור בהירות. לאט לאט נזהה את הדפוסים שחוזרים על עצמם, והמטופלת תכיר את עצמה יותר ויותר, ותלמד כלים שיסייעו לה להתמודד בכל צומת, לבחור נכון מתוך מודעות, ולהקל את הקשיים ש"הצמתים" מביאים איתן.
בחלק האחרון של הפגישה, נערוך סימולציות של מצבים שעלולים לעלות בלידה והלפעיל את המטופלת באופן לא מודע, ואז היא מבלי לשים לב עלולה, לפעול מתוך דפוס ולהקשות על הלידה שלה.
כך לאורך התהליך, המטופלת מתחזקת גופנית ותודעתית, במטרה להגיע כמה שיותר מוכנה ללידה. העוצמה שלה מגיעה מתוך זה שהיא מכירה בפחדים ובדפוסים שלה והיא מצוידת בכלים שייסיעו לה להתמודד איתם בלידה, כלים שהיא כבר מתרגלת אותם ביומיום, לכן הם מוכרין לה וקלים לשליפה.
במהלך הליווי המטופלת לומדת כלים רבים:
במהלך הליווי המטופלת תלמד כלים שיותאמו באופן אישי עבורה, בהתאם למצבה, לצרכים והקשיים שאיתם היא מתמודדת.
- כדי לחזק את המטופלת מבחינה פיזית ונפשית, היא עוברת אבחון וטיפול הומאופתי והתאמת רמדיס עבור תקופת ההיריון ואף לשעת הלידה,
- על ידי עבודת מודעות, המטופלת לומדת להכיר את החששות והפחדים שלה מהלידה, ועם הכלים החדשים שהיא תלמד בתהליך, היא תתמודד מולם מתוך מקום של מודעות ותפחית את הסיכוי להגשים אותם.
- המטופלת לומדת גם כלים תנועתיים ופיזיים, מעולם היוגה ותרפיות המגע: תנוחות שייקלו עליה את הכאבים ואת משא המשקל, תנועות שיעזרו לעובר להתברג בתעלת הלדה. מגע נכון, על ידי המלווה בלידה, יקל על המטופלת בזמן הצירים ועוד.
- עוד כלים שהמטופלת לומדת: כיצד להשתמש בקול – על מנת לסייע בתהליך הלידה, כיצד להרגע עם מדיטציות, תזונה נכונה, מעקב מודעות ועוד מגוון כלים
כלים אלו ועוד מחזקים ומציידים את המטופלת בדרכים חדשות להתמודדות, דרכים שיאפשרו לה לבחור אחרת במהלך ההריון והלידה ולהשפיע על מהלכם לטובה.
מלבד הפגישות, המטופלת נהנית מתמיכה לאורך כל התהליך, בדרכים הבאות:
- תמיכה טלפונית במצבים אקוטיים
- יעוץ ומענה להתכתבויות במייל במהלך כל תקופת ההריון.
- תמיכה טלפונית גם במהלך הלידה עצמה.
תהליך הליווי יחד עם בן זוג
ההריון מחדד את השוני בין בני הזוג, ויכול המון פעמים ליצור תחושה של פער וזרות בין בני זוג, שמשפיעים על מהלך הלידה.
תהליך ליווי ללידה קלה יחד עם בן זוג, מצמצם את הפערים האלו, מלבן את כל הרגשות שצפים אצל שני בני הזוג, מעודד שיתוף ושיח אינטימי ויוצר קרבה מבורכת במהלך ההיריון, בלידה ולאחריה.
ואכן, נשים שחוו את התהליך יחד עם בן זוג מדווחות שבן הזוג מבין אותן יותר, יודע מה הצרכים שלהן, מגלה רגישות. בלידה, בן הזוג מתפקד כשותף פעיל.
ברגע שהגבר חלק מהתהליך, גם תחושת הריחוק מהתינוק שחווים הרבה גברים בהתחלה, פחות נוכחת והאבות מרגישים קרובים יותר אל התינוק החדש, מבינים יותר את עוצמת החוויה עבור בת הזוג ומגיעים לאחרי הלידה, עם יותר בטחון, יותר תומכים ומחוברים.